Sirkulær økonomi endrer måten designere jobber på

Sirkulær økonomi endrer måten designere jobber på

Ope nevnes stadig oftere som et av selskapene som er lengst fremme med bærekraftige løsninger i møbelbransjen. Samarbeidsrådet for møbel- og interiørdesign (SMI) har lansert et inspirasjonshefte hvor de trekker frem Ope blant andre spennende bedrifter og fagfolk. Her er vi i godt selskap med blant andre Vestre Møbler og Flokk i utgaven om designdrevet bærekraft.

Åpen løsning - mange muligheter

Åpen løsning - mange muligheter

Åpne løsninger mellom kjøkken, spisestue og stue gir bedre romopplevelse, slipper lys inn i hele etasjen og får huset eller leiligheten til å virke større. Utfordringene er at det blir vanskeligere å skape skjermede soner som tillater at flere bruker rommet samtidig.

Her kan du lese mer om fordeler og utfordringer med åpne løsninger, og noen tips til hvordan du kan bruke møbler til å skape fleksible soner.

Hvordan design blir til - for spesielt interesserte

Hvordan design blir til - for spesielt interesserte

På en hyttetur i 2007, høyt over Lysefjorden i Rogaland, startet bearbeidingen av idéen om å lage platemøbler der platene ikke møttes, og de ulike flatene på møbelet nærmest svevde. Lyset slipper inn gjennom alle åpningene, og de svevende flatene gir produktet et lett og åpent uttrykk. Denne tanken har både gitt navn til Ope og vært definerende for det estetiske uttrykket. 

Tanker og mål om bærekraft

Tanker og mål om bærekraft

Da vi startet utviklingen av Ope-systemet var det med et ønske om å bringe nye tanker inn i møbelbransjen, og bane vei for møbler der bærekraft var bakt inn i grunntanken bak designet. I Ope sitt tilfelle er det mål om kundetilpasning, gjenbruk og minimalt transportbehov som ligger til grunn for valgene som senere er gjort.

0%